Find vej: Tårnvej 151, 2610 Rødovre | 1 time gratis parkering foran klinikken

Vil du i kontakt med os? Ring 36 70 32 66

Rodbehandling eller tandudtrækning?

Går du med smerter i en tand og tænker på, om smerterne mon kræver en rodbehandling, eller om tanden skal trækkes ud? Så læs med her.

Hvornår skal der rodbehandles?

Smerter i en tand kan skyldes et almindeligt hul, men i værste fald kan bakterierne fra hullet allerede have spredt sig til tandens rodkanal og skabt en betændelsestilstand – og dét kræver en rodbehandling. Når først bakterierne er kommet ned i rodkanalen, er det nødvendigt at foretage en behandling for at fjerne dem og rense kanalen.

En rodbehandling kan dog også være nødvendig i tilfælde, hvor du ikke har oplevet smerter i tanden. Der kan nemlig opstå kronisk rodbetændelse, og så er den eneste udvej for at redde tanden at få foretaget en rodbehandling. Kronisk rodbetændelse kan identificeres ved en røntgenundersøgelse – ved mistanke bør du kontakte din tandlæge.

Er tanden tidligere blevet rodbehandlet?

Det lykkes ikke altid at rense tandens rodkanal fuldstændig for bakterier ved første rodbehandling, og så er næste skridt at foretage en rodspidsbehandling for at komme den døde nerve til livs. Ved en rodspidsbehandling skal tandlægen fjerne tandens døde nerve og fylde hulrummet for at undgå nye bakterieangreb. I nogle tilfælde er det muligt at bore ned til tandroden endnu en gang, og der vil behandlingen ende ud i en rodspidsoperation, hvor tandens rodkanal forsegles nedefra.

Når tandudtrækning er nødvendigt

Hvis der er mulighed for at behandle betændelsestilstanden i en tand, er det i langt de fleste tilfælde at foretrække. Men volder den samme tand gentagende gange problemer efter at være behandlet, kan det være mest hensigtsmæssigt at trække tanden ud og udskifte den med et implantat. Der kan være mange forskellige årsager til smerter i tænderne, og vi anbefaler derfor, at du konsulterer en tandlæge, hvis du døjer med smerter.

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Rødovre Tandlægerne.

Læs Rødovre Tandlægernes anmeldelser på Google

Rødovre Tandlægerne har 5,0 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.

Rødovre Tandlægerne

Tårnvej 151
2610 Rødovre

T: 36 70 32 66
E: info@taarnvej55.dk

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 18:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 16:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:30
 • Fredag
  08:00 - 15:00

Telefontider

 • Mandag – Torsdag
  08:00 - 16:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

1 time gratis parkering foran klinikken

×

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk