plastfyldninger

I dag er der flere muligheder for at vælge materialer, når man skal lave fyldninger i tænderne.

Plastfyldninger er en relativ ny anvendelsesmetode, når man skal have lavet fyldninger i tænderne. I “gamle dage” var der kun 1 valg – nemlig bly.

Det fyldte man hullerne i tænderne med, det kaldte man en plombe. Senere gik man over til sølvfyldninger/amalgamfyldninger. Sølv lød pænere end amalgamfyldninger og var nemmere at udtale. Vi kender de fyldninger fra vores skoletid, før plast kom på banen.

Historien om plastfyldninger

I dag er der flere muligheder for at vælge materialer, når man skal lave fyldninger i tænderne. Man har testet de forskellige materialer, og udviklet dem gennem tiderne for at kunne finde de bedste egenskaber, herunder bl.a. holdbarhed, styrke og æstetik. I dag anvender man primært plastfyldninger til huller i tænderne. 

Der er sket meget med plastfyldninger, som er blevet meget mere holdbare. Derfor anvender vi mest plastfyldninger. Plasten som anvendes, er udviklet med stor styrke, og fungerer på samme måde som amalgam.

Vores kunder siger:

De er alle bare så søde, de lytter til en, samtidig med de er ærlige men på en meget anerkendende måde. Jeg nyder at tage til tandlægen hos Rødovre tandlægerne. Tandplejerne er så venlige og tandlægen har en god humor. 

4.7/5

Fordele ved plastfyldninger

Hvordan foregår en behandling?

Før man får foretaget en plastfyldning i tænderne, er det rart, at man på forhånd ved, hvad der kommer til at ske. 

Når man skal have foretaget en behandling med plastfyldninger, indleder man med at placere plasten i tynde skrå lag. Dernæst anvender man lys til at hærde plasten, således, at plasten sidder godt fast på de udvalgte tænder. Ved brug af denne metode mindsker man sammentrækningen af selve plasten, og dermed mindskes risikoen for spalter i tænderne.

Når plastfyldningen er hærdet, afsluttes behandlingen med et tyndt plastlag, der kan beskrives som noget hvidt, glasagtigt fyld, der minder om emalje. Behandlingen er forholdsvis simpel og smertefri, og en rutineret tandlæge vil typisk kunne klare behandlingen på omkring 30 minutter. Resultatet er, at man får en flot tand, som beholder sit naturlige look.

Hvor længe holder en plastfyldning?

Plastfyldning har været under udvikling gennem længere tid, og dermed anvender de fleste tandlæger i dag en plast, som har en rigtig god holdbarhed – ikke mindst i kraft af, at plasten limes direkte på tanden. Det betyder, at der bliver skabt en suveræn holdbarhed, og at tanden holdes fuldstændig kompakt. 

Holdbarheden af en plastfyldning afhænger dog rigtig meget af, hvilken tand man vælger at behandle. F.eks. kan man forvente, at plastfyldninger på kindtænderne slides markant hurtigere, fordi de vil blive udsat for langt større tyggetryk.

Omvendt vil, en plastfyldning i fortænderne holde længere, da de oftest ikke bliver belastet af den samme daglige tyggekraft. I de fleste tilfælde kan man derfor forvente, at fortænderne holder sig funktionelle i længere tid, og dermed ikke kræver udskiftning, som det kan være tilfældet med kindtænderne.

Åbningstider

Vi holder åbent i klinikken alle hverdage. Du finder vores åbningstider i bunden af siden. Kontakt klinikken for mere information, samt tidsbestilling.

Tryghed hele vejen igennem

Når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, bliver du behandlet, som vi selv vil behandles. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Gratis parkering

Som patient kan du benytte vores 1 times gratis parkering foran klinikken. Derudover går buslinje 7A, 200S, 13 og 161 lige til døren.

Finansiering af behandlinger

Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at passe godt på dine tænder. Derfor tilbyder vi finansiering af dine tandbehandlinger.

Vil du kontaktes?

Har du spørgsmål?