Betændelse i kæben efter rodbehandling

Kontakt os for en
uforpligtende samtale →

  Betændelse i kæben efter
  rodbehandling

  Oplever du komplikationer efter din rodbehandling? Som tandlæge gør man selvfølgelig sit ypperste for at forhindre, at der skulle opstå komplikationer efter en rodbehandling. Der er dog 10-15 % risiko for, at der kommer betændelse i kæben efter en rodbehandling.
  En af årsagerne til, at der kan komme infektion, er de bikanaler, der findes i rodens spids. Betændelsestilstand i kæbeknoglen er forårsaget af en død nerve i en tand. Tilstanden kaldes en rodspidsbetændelse, og kræver behandling hos en tandlæge. Hvis man ikke med rodbehandlingen har mulighed for at fjerne infektionen fuldstændigt, kan det derfor blive nødvendigt med en rodspidsoperation. Her får du lidt information om, hvilke symptomer, der kan indikere, at du har betændelse i kæben.

  Hvad er symptomerne på betændelse i kæben?

  Rodspidsbetændelse er forårsaget af, at bakterier er kommet ind igennem en tands rodspids. Derved breder betændelsen sig til den omkringliggende knogle. Dette giver ofte symptomer som hævelse ved kæben og/eller smerter og ømhed, når du tygger. Samtidig kan det føles ubehageligt at indtage varme eller kolde drikkevarer. I nogle tilfælde skifter den syge tand farve. Det er vigtigt, at man søger behandling hos tandlægen, hvis man oplever disse symptomer, da betændelsen i alvorlige tilfælde kan føre til hjerte-, hjerne- og lungesygdomme samt feber og tandbylder. Det er dog ikke altid, at tilstanden giver symptomer, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom.

  Hvordan behandles betændelse i kæben?

  Hvis din rodbehandlede tand er gået i betændelse ved kæben, skyldes det, at rodkanalen ikke blev helt renset for bakterier under behandlingen. Dette kan tandlægen behandle ved enten at foretage en ny rodbehandling, ved en rodspidsoperation eller ved at trække tanden ud. Det vigtige er, at kanalerne i tanden renses, så knoglen omkring rodspidsen får en chance for at hele. Indgrebet sker med lokalbedøvelse for at sikre en smertefri behandling.
  1
  Års erfaring
  1
  Søde medarbejdere
  1 %
  Tilfredshedsgaranti

  Hvad kan jeg selv gøre?

  Rådene kender du højst sandsynligvis allerede. Vi anbefaler selvfølgelig altid, at man regelmæssigt går til sin tandlæge, og at man forsøger at undgå huller i tænderne. Er du i tvivl om, hvorvidt der er opstået betændelse i kæben efter din rodbehandling, så kontakt tandlægen hurtigst muligt for at blive tjekket.

  Du skal ikke tøve med at kontakte os med spørgsmål eller undren, enten via telefon eller ved at udfylde vores kontaktformular.

  Læs Rødovre Tandlægernes anmeldelser på Google

  Rødovre Tandlægerne har 5,0 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.
  Thomas Gosvig
  Thomas Gosvig
  1 år siden
  Læs mere
  Vesile Cetinkaya
  Vesile Cetinkaya
  1 år siden
  Læs mere
  Den bedste tandlæge
  Sascha Skydsgaard 1 review
  Sascha Skydsgaard 1 review
  2 år siden
  Læs mere
  Rigtig god behandling og er super glad for mit resultat med invisalign!
  Angelita Lopez
  Angelita Lopez
  2 år siden
  Læs mere
  Jeg kom for sent for min aftalt, men jeg blevet modtag med et smil. De er meget professionelle. Lars er meget flink
  Martin Flor Rosendal
  Martin Flor Rosendal
  2 år siden
  Læs mere
  Fantastisk god behandling - intet mindre 😊👍
  Lenore Rosendal
  Lenore Rosendal
  2 år siden
  Læs mere
  Kan helt klart anbefale Rødovre Tandlægerne! Dygtige og søde folk som gør en ekstra indsats for klienterne. Jeg er SÅ glad for de resultater jeg har fået med invisalign!
  Kjeld Andersen
  Kjeld Andersen
  1 år siden
  Læs mere
  Super søde og dygtige 👍😜👌har haft Mette i flere årtider og Lars i et par år. De er simpelthen bare nogle rigtig gode tandlæger 👍😜👌
  Susanne Skovgaard Jensen
  Susanne Skovgaard Jensen
  6 måneder siden
  Læs mere
  Hvis du søger en ny tandlæge, så kan Rødovre Tandlægerne varmt anbefales! 😊Her møder man det sødeste og dygtigste team. Jeg trådte gennem døren som ny patient for et år siden, med tænder der trængte til kærlig behandling. Operativ fjernelse af visdomstand, rodbehandling, krone og plastfyldninger - det hele klarede tandlæge Lars Paulsen og teamet til perfektion. Jeg har altid følt mig 100% tryg under alle behandlinger og aldrig mærket nogen form for smerte. Farvel til tandlægeskræk 😊 Efter Invisalign-behandling og tandblegning har jeg nu fået det fineste smil. Kæmpe tak til Rødovre Tandlægerne!
  Tidligere
  Næste

  Vi lægger vægt på individuel rådgivning og behandling

  Tandlægeklinik i hjertet af Rødovre

  Du finder klinikken på Tårnvej 151, 2610 Rødovre