Hvad må man spise efter tandblegning?

Kontakt os for en
uforpligtende samtale →

Hvad må man spise efter
tandblegning?

Tænderne er ikke helt hvide fra naturens side, men nogle gange kan de være så misfarvede, at man ikke har lyst til at smile. Gule tænder kan give indtrykket af dårlig hygiejne, selvom det ikke altid er tilfældet.

Hvis du er træt af dine misfarvninger, kan du få foretaget en tandblegning hos Rødovre Tandlægerne, så du kan få dit smil tilbage.

Hvorfor bliver tænderne misfarvede?

Der er flere forhold, der kan være med til at misfarve dine tænder. Med alderen bliver tænderne naturligt mere gullige, hvilket er helt normalt. Samtidig kan tænderne blive misfarvede, hvis man f.eks. drikker meget rødvin, kaffe eller te. Rygning er selvfølgelig også en stor synder, og misfarver faktisk tænderne mere end, når man drikker kaffe, te eller rødvin.

Efter en tandblegning er tænderne modtagelige over for farvestoffer, da disse kan sætte sig i tandemaljen. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad man indtager af drikke- og fødevarer efter tandblegningen.

Hvad må jeg drikke og spise efter tandblegning?

Der er visse forholdsregler, som er gode at følge efter en tandblegning. En hovedregel er, at man skal spise ”hvidt” i ca. 48 timer efter behandlingen. Dette dækker f.eks. over farveløse fødevarer som kylling, ris og pasta, der ikke farver tænderne.

Undgå derfor helst føde- og drikkevarer med kraftige farver, som f.eks. rødbeder, mad med karry, rødvin og kaffe. Vi fraråder samtidig kraftigt at ryge i op til 24 timer efter blegningen. Tændernes normale tilstand er genoprettet efter et par døgn, og her kan du spise og drikke, som du plejer – dog er det selvfølgelig en fordel at holde igen med de drikke- og fødevarer, der misfarver tænderne.

1
Års erfaring
1
Søde medarbejdere
1 %
Tilfredshedsgaranti

Spørgsmål til behandling

Hvis du har nogle spørgsmål til vores behandlinger, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Læs Rødovre Tandlægernes anmeldelser på Google

Rødovre Tandlægerne har 5,0 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.
Thomas Gosvig
Thomas Gosvig
1 år siden
Læs mere
Vesile Cetinkaya
Vesile Cetinkaya
1 år siden
Læs mere
Den bedste tandlæge
Sascha Skydsgaard 1 review
Sascha Skydsgaard 1 review
2 år siden
Læs mere
Rigtig god behandling og er super glad for mit resultat med invisalign!
Angelita Lopez
Angelita Lopez
2 år siden
Læs mere
Jeg kom for sent for min aftalt, men jeg blevet modtag med et smil. De er meget professionelle. Lars er meget flink
Martin Flor Rosendal
Martin Flor Rosendal
2 år siden
Læs mere
Fantastisk god behandling - intet mindre 😊👍
Lenore Rosendal
Lenore Rosendal
2 år siden
Læs mere
Kan helt klart anbefale Rødovre Tandlægerne! Dygtige og søde folk som gør en ekstra indsats for klienterne. Jeg er SÅ glad for de resultater jeg har fået med invisalign!
Kjeld Andersen
Kjeld Andersen
1 år siden
Læs mere
Super søde og dygtige 👍😜👌har haft Mette i flere årtider og Lars i et par år. De er simpelthen bare nogle rigtig gode tandlæger 👍😜👌
Susanne Skovgaard Jensen
Susanne Skovgaard Jensen
6 måneder siden
Læs mere
Hvis du søger en ny tandlæge, så kan Rødovre Tandlægerne varmt anbefales! 😊Her møder man det sødeste og dygtigste team. Jeg trådte gennem døren som ny patient for et år siden, med tænder der trængte til kærlig behandling. Operativ fjernelse af visdomstand, rodbehandling, krone og plastfyldninger - det hele klarede tandlæge Lars Paulsen og teamet til perfektion. Jeg har altid følt mig 100% tryg under alle behandlinger og aldrig mærket nogen form for smerte. Farvel til tandlægeskræk 😊 Efter Invisalign-behandling og tandblegning har jeg nu fået det fineste smil. Kæmpe tak til Rødovre Tandlægerne!
Tidligere
Næste

Vi lægger vægt på individuel rådgivning og behandling

Tandlægeklinik i hjertet af Rødovre

Du finder klinikken på Tårnvej 151, 2610 Rødovre