Bideskinne hos apotek eller tandlæge?

Vågner du ofte med hovedpine og/eller smerter i kæben? Det kan være et tegn på, at du skærer tænder om natten. Det slider voldsomt på tænderne at skære tænder. Derfor er det en god idé at anskaffe sig en bideskinne, hvis man skærer tænder. Men skal den være fra apoteket eller tandlægen?

Hvad er en bideskinne?
At skære tænder kan gå ud over dine tænders sundhed, hvis ikke problemet afhjælpes hurtigt. Dette kan gøres med en bideskinne. Inden du går i seng, placerer du bideskinnen på tænderne og sover med den hele natten. Skinnen hjælper dine tyggemuskler og kæbeled med at slappe af, så der ikke opstår ubehagelige spændinger, der kan føre til ømhed og hovedpine. Desuden hjælper skinnen med at beskytte tænderne mod slid. Andre symptomer på, at man skærer tænder er isninger i tænderne som følge af slid, spændinger i nakken og en følelse af ikke at være veludhvilet om morgenen. Det har altså en betydelig negativ effekt på både dine tænders sundhed og dit generelle velvære at skære tænder. Du kan forvente en bedring allerede efter få ugers behandling med bideskinnen, og behandlingen er skånsom og nem.

Valg af bideskinne
Det er vigtigt, at dine tænder ikke tager permanent skade af din tandskæren. Derfor er det væsentligt, at du bruger en bideskinne, der er bygget specielt til dine tænder. Man kan få såkaldte universalbideskinner på apoteker, men de er ikke individuelt designet. Og som du nok ved, er ingen tandsæt ens. Bideskinnen fra apoteket er ikke tilpasset dit tandsæt, og dermed er der risiko for, at der ikke opnås et godt resultat. I værste tilfælde kan det forværre dine tænders tilstand. Derfor anbefaler vi, at du får lavet din bideskinne hos os, så vi løbende holder øje med, at den har den ønskede virkning.

Har du spørgsmål?