rodbehandling

Ved en rodbehandling fjernes tandens nerve fra pulpakammeret og rodkanalerne.  For at kunne komme til pulpakammeret og rodkanalerne, må tandlægen i mange tilfælde bore et hul i tanden. Når der er skabt adgang til tandens indre, fjerner tandlægen tandens nerve og renser tandens indre for betændelsesvæv og bakterier.

Dette gøres dels med nogle specielle tynde file, der glatter siderne af rodkanalen, og dels med en antibakteriel væske, som tandlægen skyller rodkanalen med. Når rodkanalen er renset, fyldes den helt til med et rodfyldningsmateriale.

Nu er behandlingen af tandens indre overstået, og hvis tanden var intakt, da rodbehandlingen startede, afsluttes med en mindre fyldning. Hvis tanden var mere medtaget før rodbehandlingen, kan det være en god ide med krone på. Dog først efter en kontrol periode.

Bivirkninger efter en rodbehandling

Lette smerter de første dage efter en rodbehandling er ikke usædvanligt og vil normalt kunne klares med almindelig håndkøbsmedicin. Vedbliver smerterne eller forværres smerterne i forbindelse med tygning, skal man tage kontakt til sin tandlæge. 

En rodbehandlet tand kan ligeledes med tiden blive grålig til blålig misfarvet, og det kan da være nødvendigt med blegning eller kronebehandling af sådan en tand for at gøre den kosmetisk tilfredsstillende.

Vores kunder siger:

De er alle bare så søde, de lytter til en, samtidig med de er ærlige men på en meget anerkendende måde. Jeg nyder at tage til tandlægen hos Rødovre tandlægerne. Tandplejerne er så venlige og tandlægen har en god humor. 

4.7/5

Hvornår er rodbehandling nødvendig?

Rodbehandlinger er nødvendige, hvis tandens nerve er gået til grunde.

Ofte vil tandnervens død være en følge af en betændelse, og nogle gange vil det være nødvendigt, at lave rodbehandlingen mens denne betændelsestilstand står på. Der kan være flere årsager til, at tandnerven er død. Her er de mest almindelige:

Hvorfor skal tanden rodbehandles?

Når tandens nerve dør, kan det give tandpine, som kan være så slemt, at man ikke kan sove om natten. Det kan også være en mindre tandpine, som efter lidt tid går over, og endelig kan nervens død gå helt ubemærket hen uden smerter eller ubehag. 

Selv når der ikke er nogen symptomer fra tanden, er det vigtigt at få tanden rodbehandlet, fordi en død nerve på et hvilket som helst tidspunkt, kan forårsage en betændelsestilstand i den omkringliggende kæbeknogle. Dette kaldes en rodspidsbetændelse. I svære tilfælde kan en rodspidsbetændelse udvikle sig til en tandbyld.

Efter rodbehandling – er tanden så helt normal igen?

Rodbehandlede tænder er avitale, det vil sige, at tandvævet ikke længere er forsynet med blodkar og nerver, og derfor er dødt. 

En avital tand er mere sprød og knækker nemmere end sunde, ikke-rodbehandlede tænder. Derfor anbefaler man ofte, at den rodbehandlede tand får en krone, der kan gøre tanden mere hårdfør over for de belastninger, tanden udsættes for.

Åbningstider

Vi holder åbent i klinikken alle hverdage. Du finder vores åbningstider i bunden af siden. Kontakt klinikken for mere information, samt tidsbestilling.

Tryghed hele vejen igennem

Når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, bliver du behandlet, som vi selv vil behandles. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Gratis parkering

Som patient kan du benytte vores 1 times gratis parkering foran klinikken. Derudover går buslinje 7A, 200S, 13 og 161 lige til døren.

Finansiering af behandlinger

Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at passe godt på dine tænder. Derfor tilbyder vi finansiering af dine tandbehandlinger.

Vil du kontaktes?

Har du spørgsmål?