Rodbehandling

Kontakt os for et tilbud
på Rodbehandling→

  Hvad er en rodbehandling?

  Ved en rodbehandling fjernes tandens nerve fra pulpakammeret og rodkanalerne.
  For at kunne komme til pulpakammeret og rodkanalerne, må tandlægen i mange tilfælde bore et hul i tanden. Når der er skabt adgang til tandens indre, fjerner tandlægen tandens nerve og renser tandens indre for betændelsesvæv og bakterier. Dette gøres dels med nogle specielle tynde file, der glatter siderne af rodkanalen, og dels med en antibakteriel væske, som tandlægen skyller rodkanalen med. Når rodkanalen er renset, fyldes den helt til med et rodfyldningsmateriale.
  Nu er behandlingen af tandens indre overstået, og hvis tanden var intakt, da rodbehandlingen startede, afsluttes med en mindre fyldning. Hvis tanden var mere medtaget før rodbehandlingen, kan det være en god ide med krone på. Dog først efter en kontrol periode

  Vi lægger vægt på individuel rådgivning og behandling

  Bivirkninger efter en rodbehandling

  Lette smerter de første dage efter en rodbehandling er ikke usædvanligt og vil normalt kunne klares med almindelig håndkøbsmedicin. Vedbliver smerterne eller forværres smerterne i forbindelse med tygning, skal man tage kontakt til sin tandlæge.
  En rodbehandlet tand kan ligeledes med tiden blive grålig til blålig misfarvet, og det kan da være nødvendigt med blegning eller kronebehandling af sådan en tand for at gøre den kosmetisk tilfredsstillende.

  Hvornår er
  rodbehandling nødvendig?

  Rodbehandlinger er nødvendige, hvis tandens nerve er gået til grunde.
  Ofte vil tandnervens død være en følge af en betændelse, og nogle gange vil det være nødvendigt, at lave rodbehandlingen mens denne betændelsestilstand står på. Der kan være flere årsager til, at tandnerven er død. Her er de mest almindelige:
  FOKUS PÅ KVALITET I BEHANDLINGERNE

  Hvorfor skal tanden rodbehandles?

  Når tandens nerve dør, kan det give tandpine, som kan være så slemt, at man ikke kan sove om natten. Det kan også være en mindre tandpine, som efter lidt tid går over, og endelig kan nervens død gå helt ubemærket hen uden smerter eller ubehag.

  Selv når der ikke er nogen symptomer fra tanden, er det vigtigt at få tanden rodbehandlet, fordi en død nerve på et hvilket som helst tidspunkt, kan forårsage en betændelsestilstand i den omkringliggende kæbeknogle. Dette kaldes en rodspidsbetændelse. I svære tilfælde kan en rodspidsbetændelse udvikle sig til en tandbyld.

  Lars og Mette - Mød holdet - Rødovretandlægerne

  Lars Paulsen & Mette Langhoff

  Efter rodbehandling
  – er tanden så helt normal igen?

  Rodbehandlede tænder er avitale, det vil sige, at tandvævet ikke længere er forsynet med blodkar og nerver, og derfor er dødt. En avital tand er mere sprød og knækker nemmere end sunde, ikke-rodbehandlede tænder. Derfor anbefaler man ofte, at den rodbehandlede tand får en krone, der kan gøre tanden mere hårdfør over for de belastninger, tanden udsættes for.
  1
  Års erfaring
  1
  Søde medarbejdere
  1 %
  Tilfredshedsgaranti

  Tandlægeklinik i hjertet af Rødovre

  Du finder klinikken på Tårnvej 151, 2610 Rødovre