Fjernelse af visdomstænder

Har du gener fra dine visdomstænder, undersøger vi dem grundigt og finder den bedste løsning. 

Der kan være grund til at få fjernet visdomstænder i en lang række tilfælde.

Rødovre Tandlægerne har over 25 års erfaring med fjernelse af visdomstænder, og vi stræber efter en høj kvalitet i vores behandlinger. Vi lægger stor vægt på, at du som patient føler dig tryg og godt behandlet.

Fjernelse af visdomstænder hos Rødovre Tandlægerne

Har du gener fra dine visdomstænder, skal du have fundet årsagen, så du kan få gjort noget ved problemet. Hos Rødovre Tandlægerne undersøger vi dine tænder grundigt, og finder den bedste løsning for dig. 

Der kan være grund til at få fjernet visdomstænder i en lang række tilfælde. Oftest bliver de fjernet, fordi der ikke er plads til dem i din tandrække.

Vores kunder siger:

De er alle bare så søde, de lytter til en, samtidig med de er ærlige men på en meget anerkendende måde. Jeg nyder at tage til tandlægen hos Rødovre tandlægerne. Tandplejerne er så venlige og tandlægen har en god humor. 

4.7/5

Hvornår er der behov for at få fjernet visdomstænder?

Årsagen til at visdomstænder skal fjernes kan være én eller flere:

01.

Betændelse

Visdomstandens krone har forbindelse til mundhulen. Herved kan bakterier trænge ned omkring kronen og give betændelse. 

02.

Beskadiget knogle

Visdomstanden trykker på den bageste kindtand. Herved beskadiges dennes fæste i knoglen. 

03.

Tryk fra visdomstand

Visdomstanden ligger omkring eller tæt på nerven og trykker på denne. 

04.

Dannelse af vandsæk

Der dannes en vandsæk (cyste) omkring visdomstandens krone. Hvis visdomstanden ikke fjernes, bliver vandsækken ved med at vokse. 

05.

Ukontrolleret vækst

Visdomstanden har ikke nogen modstående tand at bide sammen på. Derfor vokser den ud af kæben og bliver for lang. 

Operativ fjernelse af visdomstand

Din visdomstand kan være fuldt frembrudt. Hvis det er tilfældet, kan tanden trækkes ud uden operation. 

Hvis visdomstanden er delvist eller helt tildækket, kræver det et mindre kirurgisk indgreb at fjerne tanden, som udføres af en af vores erfarne tandlæger med erfaring i kæbekirurgi.

Hvordan foregår operativ fjernelse af visdomstænder:

 • Operationen foregår i lokalbedøvelse, for at det bliver så smertefrit som muligt. Fuld bedøvelse kan anvendes ved behov.
 • Der lægges et snit i tandkødet ved visdomstanden
 • Det kan være nødvendigt at dele visdomstanden i mindre stykker for at få tanden ud
 • Du vil blive syet med et par sting for at lukke såret efter operationen

Når operationen er vel overstået, vil bedøvelsen langsomt aftage over nogle få timer. Herefter vil du kunne opleve smerter og ømhed, som smertestillende medicin vil kunne mindske.

Der kan være mange spørgsmål omkring operativ fjernelse af visdomstænder. Vi ønsker at alle vores patienter skal være trygge i vores behandlinger, og du er derfor altid velkommen til at kontakte os.

Gode råd efter at du har fået fjernet en visdomstand

Når du har fået fjernet en visdomstand, er der nogle forholdsregler du bør tage i den første tid, for at dit sår heler bedst og hurtigst muligt. 

Vi har samlet nogle gode råd til dig, der har fået fjernet en visdomstand:

 • Pas på dit sår: Du bør undgå fysisk aktivitet og motion det første døgns tid, og lade dit sår få mulighed for at hele i ro. Har du et hårdt fysisk arbejde, bør du være sygemeldt i op til 2 dage.
 • Tandbørstning: Dine tænder skal børstes, men du skal passe på, at du ikke får børstet direkte på såret, som har brug for ro til at hele. Pas også på de tråde der er ved såret, når du børster tænder.
 • Mundskylning: Du må ikke bruge mundskyl den første dag. Du kan efterfølgende skylle munden med forsigtighed enten med vand eller klorhexidin.
 • Blødning efter operation: Der kan forekomme efterblødning, når du har fået fjernet en visdomstand operativt. At holde hovedet så højt som muligt vil aflaste det tryk der er i såret, og dermed minimere blødningen. Hav gerne en ekstra pude under hovedet når du skal sove.
 • Rygning og alkohol: Du bør undgå at ryge og drikke alkohol under helingsprocessen, da det kan øge blodtilførslen til såret, som kan give anledning til efterblødninger og dermed forsinke helingen.

Hvis du føler dig usikker på de smerter du oplever efter at have fået fjernet en visdomstand, kan du altid ringe til Rødovre Tandlægerne, så vi kan skabe tryghed for dig, og du kan få ro til at dit sår heler flot op.

Hvad er prisen for at få fjernet visdomstænder

Prisen på at få fjernet en visdomstand operativt er individuel og afhænger af forskellige faktorer.

Ved din konsultation kommer vi med et prisoverslag på, hvad din operation vil koste.

Typisk koster operativ fjernelse af en visdomstand fra 790 til 3995 kr.

Finanisering af din behandling
Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at gøre noget ved dine gener i tænderne. Derfor tilbyder vi finansiering af dine behandliger.

Fakta om fjernelse af visdomstænder

Der kan komme noget gulligt puds fra såret, som kan give en dårlig smag i munden, nogle dage efter at du har fået fjernet din visdomstand. 

Hvis du får dårlig smag i munden eller oplever at du får dårlig ånde efter fjernelse af en visdomstand, bør du dog kontakte din tandlæge, da dette også vil kunne skyldes komplikationer i form af betændelse, som kræver antibiotika.

Du bør vente med at indtage mad, til bedøvelsen er aftaget. Dette for at hindre, at du kommer til at bide dig selv i tungen eller kinden. 

Du skal dog huske at spise, selvom du har smerter efter operationen. Spis kold eller lunken mad, der gerne må være blød eller flydende det første døgn.

De næste dage skal du være opmærksom på, at tygge din mad modsat dit operationssår, for at give såret bedst mulighed for optimal heling.

Du bør ligeledes vente med varme drikke til der er gået et døgn. Derefter kan du både indtage kolde og varme drikke.

Der kan forekomme smerter og bivirkninger efter fjernelse af visdomstænder. Heldigvis vil de fleste gener hurtigt aftage af sig selv. 

De mest almindelige gener er:

 • Hovedpine
 • Hævelse af tandkød og kind
 • Isninger
 • Let synkebesvær
 • Misfarvning af kind
 • Nedsat gabeevne
 • Ondt i halsen
 • Ømhed omkring din tand og dit tandkød

Hvis du oplever følgende gener bør du opsøge din tandlæge:

 • Betændelse i kæben
 • Betændelse i såret
 • Dårlig smag i munden
 • Dårlig ånde
 • Feber
 • Stærke/tiltagende smerter

Har du spørgsmål til dine smerter, er du altid velkommen til at kontakte Rødovre Tandlægerne.

Helingen er individuel, og er afhængig af den operation du har fået foretaget. Du vil for det meste allerede indenfor et par uger opleve en heling af såret, og dine gener og smerter vil være aftaget.

Fuldstændig heling varer fra ca. 2 uger til ca. 2 måneder.

Det er individuelt hvor længe din bedøvelse virker. Det afhænger blandt andet af mængden af bedøvelse samt hvor bedøvelsen er lagt.

Der kan gå fra 1 time og op til 6 timer før bedøvelsen er helt aftaget.

Når din bedøvelse er aftaget, kan der forekomme smerter og ømhed. Du kan tage nogle smertestillende piller inden bedøvelsen er helt væk, for at mindske de gener og ubehag der vil komme. 

Smerterne kan vare i 1 til 2 uger.

Oplever du stærke smerter, skal du opsøge din tandlæge, som vil kigge på dit operationssår

Mange vil opleve smerter efter fjernelse af visdomstænder. Du skal derfor holde dig i ro, og undgå fysisk aktivitet. Det anbefales, at du ikke tager på arbejde umiddelbart efter operationen.

Har du et hårdt fysisk arbejde, anbefaler vi, at du får en sygemelding i op til 2 dage efter operationen.

Det er almindeligt, at dit tandkød hæver op. Du kan også opleve hævelse af kinden, når du har fået fjernet en visdomstand. Kolde omslag vil mindske hævelsen.

Du må godt køre bil umiddelbart efter operationen, dog ikke hvis du har fået beroligende medicin. 

Hvorfor vælge Rødovre Tandlægerne?

Vi er 3 erfarne og dygtige tandlæger, som sørger for, at du føler dig tryg, når du skal til tandlæge, og går herfra med en positiv oplevelse. Vi lægger stor vægt på, at du får en smertefri, professionel samt positiv oplevelse, når du besøger vores hyggelige klinik i Rødovre. 

Hos Rødovre Tandlægerne vægter vi den personlige relation til vores patienter højt. I vores øjne er det afgørende, at du føler, at der bliver lyttet til dine ønsker, og at du føler dig 100 % tryg, hvis vi skal kunne tilbyde en langsigtet og optimal tandpleje.

Derfor bliver du behandlet, som vi selv vil behandles, når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, og alle behandlinger er baseret på dialog. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Åbningstider

Vi holder åbent i klinikken alle hverdage. Du finder vores åbningstider i bunden af siden. Kontakt klinikken for mere information, samt tidsbestilling.

Tryghed hele vejen igennem

Når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, bliver du behandlet, som vi selv vil behandles. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Gratis parkering

Som patient kan du benytte vores 1 times gratis parkering foran klinikken. Derudover går buslinje 7A, 200S, 13 og 161 lige til døren.

Finansiering af behandlinger

Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at passe godt på dine tænder. Derfor tilbyder vi finansiering af dine tandbehandlinger.

Vil du kontaktes?

Har du spørgsmål?