Bideskinner

Skal du bruge bideskinne?
Er du i tvivl om du skal have bideskinne, eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi er medlem af Tandlægeforeningen, så du kan trygt stole på os.

Bideskinner bruges til behandling af tænderskæren og ømme kæber, som kan give hovedpine. 

Tænderskæren - skærer du tænder?

At skære tænder kaldes i fagsprog bruksisme. Man regner med, at 85-90 % af den danske befolkning har oplevet at skære tænder i perioder af deres liv, og ca. 5 % af voksne lider af kronisk natlig bruksisme – det vil sige, at de skærer tænder hver nat. 

Ulempen ved bruksisme er, at det slider på tænderne og kan give ømme kæber og hovedpine. Desuden kan udtalt natlig bruksisme nedsætte søvnkvaliteten, fordi det ændrer på fordelingen af de forskellige søvnstadier, så man får mindre af den dybe søvn.

Vores kunder siger:

De er alle bare så søde, de lytter til en, samtidig med de er ærlige men på en meget anerkendende måde. Jeg nyder at tage til tandlægen hos Rødovre tandlægerne. Tandplejerne er så venlige og tandlægen har en god humor. 

4.7/5

Hvorfor skærer man tænder?

Bruksisme forekommer både under søvnen og i vågen tilstand og skyldes formentlig en overdreven nerveaktivitet i hjernens center for tygning. Hvorfor nogle mennesker har denne ekstra aktivitet i hjernen, er der til gengæld ikke noget entydigt svar på. For nogen synes der at være en sammenhæng mellem stress eller urolighed i hverdagen og bruksisme. 

Ikke alle ved, at de skærer tænder eller ved det kun fordi de er blevet gjort opmærksomme på det. Andre kan om morgenen mærke, at de har skåret tænder, fordi de er ømme eller stive i kæberne eller tyggemusklerne. Hvis man lider af svær bruksisme, vil der som regel også være slid på tænderne.

Hvad kan en bideskinne?

Funktionen af en bideskinne er at nedsætte det slid tænderne udsættes for, når man skærer tænder. Med skinnen i munden slider man på den hårde akryl istedet for på tænderne. 

Bideskinnen ændrer også på sammenbiddet, fordi den skaber plads mellem over- og underkæbe, og derfor kan den i nogle tilfælde også nedsætte ømhed og mindske selve bruksismen. Hovedregelen er dog at bideskinnen kun forebygger og reducerer tandsliddet – ikke bruksismen. Men den lindrer på symptomerne.

Åbningstider

Vi holder åbent i klinikken alle hverdage. Du finder vores åbningstider i bunden af siden. Kontakt klinikken for mere information, samt tidsbestilling.

Tryghed hele vejen igennem

Når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, bliver du behandlet, som vi selv vil behandles. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Gratis parkering

Som patient kan du benytte vores 1 times gratis parkering foran klinikken. Derudover går buslinje 7A, 200S, 13 og 161 lige til døren.

Finansiering af behandlinger

Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at passe godt på dine tænder. Derfor tilbyder vi finansiering af dine tandbehandlinger.

Vil du kontaktes?

Har du spørgsmål?