Plastfyldninger

Kontakt os for et tilbud
på Plastfyldninger→

  Overvejer du plastfyldninger

  Overvejer du at få lavet plastfyldninger i dine tænder, eller vil du høre mere om behandlingen, så tøv ikke med at kontakte os.

  Historien om

  plastfyldninger

  I dag er der flere muligheder for at vælge materialer, når man skal lave fyldninger i tænderne.

  Plastfyldninger er en relativ ny anvendelsesmetode, når man skal have lavet fyldninger i tænderne. I “gamle dage” var der kun 1 valg – nemlig bly. Det fyldte man hullerne i tænderne med, det kaldte man en plombe. Senere gik man over til sølvfyldninger/amalgamfyldninger. Sølv lød pænere end amalgamfyldninger og var nemmere at udtale. Vi kender de fyldninger fra vores skoletid, før plast kom på banen.

  I dag er der flere muligheder for at vælge materialer, når man skal lave fyldninger i tænderne. Man har testet de forskellige materialer, og udviklet dem gennem tiderne for at kunne finde de bedste egenskaber, herunder bl.a. holdbarhed, styrke og æstetik. I dag anvender man primært plastfyldninger til huller i tænderne.

  Der er sket meget med plastfyldninger, som er blevet meget mere holdbare. Derfor anvender vi mest plastfyldninger. Plasten som anvendes, er udviklet med stor styrke, og fungerer på samme måde som amalgam.

  Fordele ved plastfyldninger

  Ulemper ved sølvfyldninger

  Amalgam i sølvfyldninger udvider og trækker sig sammen i takt med skiftende temperaturer i munden, som påvirkes af mad og drikke. Dette vil medføre en træthed i emaljen og dermed fare for, at tanden revner. Revnerne øger risikoen for, at tanden knækker.

  Hvordan foregår en behandling?

  Før man får foretaget en plastfyldning i tænderne, er det rart, at man på forhånd ved, hvad der kommer til at ske.

  Når man skal have foretaget en behandling med plastfyldninger, indleder man med at placere plasten i tynde skrå lag. Dernæst anvender man lys til at hærde plasten, således, at plasten sidder godt fast på de udvalgte tænder. Ved brug af denne metode mindsker man sammentrækningen af selve plasten, og dermed mindskes risikoen for spalter i tænderne.

  Når plastfyldningen er hærdet, afsluttes behandlingen med et tyndt plastlag, der kan beskrives som noget hvidt, glasagtigt fyld, der minder om emalje. Behandlingen er forholdsvis simpel og smertefri, og en rutineret tandlæge vil typisk kunne klare behandlingen på omkring 30 minutter. Resultatet er, at man får en flot tand, som beholder sit naturlige look.

  Vi lægger vægt på individuel rådgivning og behandling
  FOKUS PÅ TRYGHED, OMSORG OG SERVICE

  Hvor længe holder en plastfyldning?

  Plastfyldning har været under udvikling gennem længere tid, og dermed anvender de fleste tandlæger i dag en plast, som har en rigtig god holdbarhed – ikke mindst i kraft af, at plasten limes direkte på tanden. Det betyder, at der bliver skabt en suveræn holdbarhed, og at tanden holdes fuldstændig kompakt.

  Holdbarheden af en plastfyldning afhænger dog rigtig meget af, hvilken tand man vælger at behandle. F.eks. kan man forvente, at plastfyldninger på kindtænderne slides markant hurtigere, fordi de vil blive udsat for langt større tyggetryk.

  Omvendt vil, en plastfyldning i fortænderne holde længere, da de oftest ikke bliver belastet af den samme daglige tyggekraft. I de fleste tilfælde kan man derfor forvente, at fortænderne holder sig funktionelle i længere tid, og dermed ikke kræver udskiftning, som det kan være tilfældet med kindtænderne.

  Lars og Mette - Mød holdet - Rødovretandlægerne

  Lars Paulsen & Mette Langhoff

  Tandlægeklinik midt i Rødovre

  Du finder klinikken på Tårnvej 151, 2610 Rødorve