Alt du skal vide om dry socket og behandling i Rødovre

Dry socket, eller tør tandkødshul, er en smertefuld tilstand, der kan opstå efter en tandudtrækning. Normalt dannes der en blodprop i tandkødshullet, som beskytter knoglen og nerverne nedenunder. Hvis blodproppen opløses eller fjernes for tidligt, udsættes knoglen og nerverne, hvilket kan medføre intense smerter og forsinket heling.

HVAD ER EN DRY SOCKET?

En dry socket opstår, når tandkødsblodproppen, der normalt dækker og beskytter det tomme tandhul, forsvinder eller ikke dannes korrekt. Dette efterlader knoglen og nerverne ubeskyttede og kan føre til alvorlige smerter. Tilstanden er relativt sjælden, men kan være meget ubehagelig og kræve behandling.

HVORFOR FÅR MAN DRY SOCKET OG SMERTER?

Årsagerne til dry socket kan variere, men inkluderer ofte dårlig mundhygiejne, rygning, eller kraftig skylning af munden efter en tandudtrækning. Disse faktorer kan forhindre dannelsen af en stabil blodprop eller føre til, at den opløses. Andre risikofaktorer inkluderer infektion og tidligere tilfælde af dry socket.

HVORDAN BEHANDLES DRY SOCKET?

Behandling af dry socket i Rødovre indebærer ofte rensning af det berørte område og påføring af en medicinsk forbinding for at beskytte knoglen og reducere smerte. Tandlægen kan også anbefale smertestillende medicin og antiseptiske skylninger for at fremme heling. Det er vigtigt at følge tandlægens råd nøje og undgå aktiviteter, der kan forstyrre helingsprocessen.

Udfyld formularen og Bliv kontaktet

Tandeftersyn

Hos os behandler vi andre, som vi selv vil behandles. Uanset din situation, skal du føle dig tryg ved at komme hos os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Når du bestiller tid hos os, kan du trygt fortælle os om din tandlægeskræk, på den måde kan vi sammen arbejde med at vende frygten.

Tandplejerens 3 bedste råd:

  1. Undgå syreholdige drikkevarer.
  2. Husk tandtråd.
  3. Børst dine tænder 2 gange dagligt med fluorholdig tandpasta.

Om Rødovre Tandlægerne

Hos Rødovre Tandlægerne vægter vi den personlige relation til vores patienter højt. I vores øjne er det afgørende, at du føler, at der bliver lyttet til dine ønsker, og at du føler dig 100 % tryg, hvis vi skal kunne tilbyde en langsigtet og optimal tandpleje. 

Derfor bliver du behandlet, som vi selv vil behandles, når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, og alle behandlinger er baseret på dialog. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt på forhånd.

Vores kunder siger:

De er alle bare så søde, de lytter til en, samtidig med de er ærlige men på en meget anerkendende måde. Jeg nyder at tage til tandlægen hos Rødovre tandlægerne. Tandplejerne er så venlige og tandlægen har en god humor. 

4.7/5
Åbningstider

Vi holder åbent i klinikken alle hverdage. Du finder vores åbningstider i bunden af siden. Kontakt klinikken for mere information, samt tidsbestilling.

Tryghed hele vejen igennem

Når du vælger os som din foretrukne tandlæge i Rødovre, bliver du behandlet, som vi selv vil behandles. Hos os er du i centrum, og vi giver os altid tid til at informere dig grundigt.

Gratis parkering

Som patient kan du benytte vores 1 times gratis parkering foran klinikken. Derudover går buslinje 7A, 200S, 13 og 161 lige til døren.

Finansiering af behandlinger

Hos os skal det ikke være økonomien, som forhindrer dig i at passe godt på dine tænder. Derfor tilbyder vi finansiering af dine tandbehandlinger.

Har du spørgsmål?