Hvad må man spise efter tandblegning?

Tænderne er ikke helt hvide fra naturens side, men nogle gange kan de være så misfarvede, at man ikke har lyst til at smile. Gule tænder kan give indtrykket af dårlig hygiejne, selvom det ikke altid er tilfældet.

Hvis du er træt af dine misfarvninger, kan du få foretaget en tandblegning hos Rødovre Tandlægerne, så du kan få dit smil tilbage.

Hvorfor bliver tænderne misfarvede?
Der er flere forhold, der kan være med til at misfarve dine tænder. Med alderen bliver tænderne naturligt mere gullige, hvilket er helt normalt. Samtidig kan tænderne blive misfarvede, hvis man f.eks. drikker meget rødvin, kaffe eller te. Rygning er selvfølgelig også en stor synder, og misfarver faktisk tænderne mere end, når man drikker kaffe, te eller rødvin.

Efter en tandblegning er tænderne modtagelige over for farvestoffer, da disse kan sætte sig i tandemaljen. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad man indtager af drikke- og fødevarer efter tandblegningen.

Hvad må jeg drikke og spise efter tandblegning?
Der er visse forholdsregler, som er gode at følge efter en tandblegning. En hovedregel er, at man skal spise ”hvidt” i ca. 48 timer efter behandlingen. Dette dækker f.eks. over farveløse fødevarer som kylling, ris og pasta, der ikke farver tænderne.

Undgå derfor helst føde- og drikkevarer med kraftige farver, som f.eks. rødbeder, mad med karry, rødvin og kaffe. Vi fraråder samtidig kraftigt at ryge i op til 24 timer efter blegningen. Tændernes normale tilstand er genoprettet efter et par døgn, og her kan du spise og drikke, som du plejer – dog er det selvfølgelig en fordel at holde igen med de drikke- og fødevarer, der misfarver tænderne.

Har du spørgsmål?