Hvordan foregår tandregulering med Invisalign?

Tandregulering med Invisalign er en behandlingsform, der retter dine tænder med en form for gennemsigtig bøjle. Du slipper dermed for at bruge den velkendte metalbøjle, der er bedre kendt som ”togskinnen”.Tandregulering med Invisalign giver en diskret og smertefri behandling, hvor du har mulighed for at tage den usynlige bøjle ud, når du fx skal spise eller børste tænder. Tandregulering med Invisalign foregår med en tynd og usynlig bøjle fremstillet i gennemsigtig plastik. Tandlæger og patienter betegner den oftest som en slags tandbeskytter.

Hvordan ser et typisk behandlingsforløb med Invisalign ud?
Med den nyeste teknologi inden for tandregulering kan vi hos Rødovre Tandlægerne scanne dine tænder og lave en 3D model med det samme, så du kan få en fornemmelse af behandlingens resultat allerede ved første besøg. Du får fremstillet en 3D animationsvideo, hvori der er en vurdering af behandlingsforløb, behandlingsplan og det forventede resultat. Du skal i forbindelse med invisalign behandlingen komme til kontrolbesøg hver 8. uge, så tandlægen kan se, hvordan behandlingen går. Til kontrollen får du udleveret en ny serie af invisalign bøjler, som du skal bruge indtil den næste kontrol, der fortsat vil rykke dine tænder på plads.

Hvor langt er behandlingsforløbet?
En tandregulering med Invisalign varer mellem 6 og 18 måneder afhængigt af hvor meget dine tænder skal reguleres. Du styrer selv behandlingen, da du selv skal skifte til en ny bøjle cirka hver 14. dag. Du får udleveret en serie af bøjler i forbindelse med din behandlingsplan. Under behandlingsforløbet skal du til kontroltjek hver 8. uge for at få nye udleveret nye bøjler. Hver bøjle regulerer tænderne en lille smule på kontrolleret vis. Du kan læse mere om behandlingen her.

Har du spørgsmål?