Invisalign – hvor lang tid varer behandlingen?

Føler du, at dine tænder er skæve – og går det dig på? Så kan en Invisalign behandling være det rette for dig. Her kan du lære mere om og danne dig et overblik over varigheden af en potentiel behandling – og behandlingen i det hele taget.

Hvad består en Invisalign behandling af?
Et behandlingsforløb med Invisalign bliver tilpasset den enkelte patient, og derfor varierer det, hvor længe en behandling varer. Som udgangspunkt kan du dog gå ud fra, at det samlede forløb vil strække sig over 6-18 måneder – alt afhængigt af reguleringens omfang.

Størstedelen af behandlingsforløbet kommer til at foregå hjemme hos dig selv, da du får udleveret en serie af specialfremstillede Invisalign bøjler, som du skal anvende, som det står beskrevet i behandlingsplanen – som oftest skal bøjletypen skiftes hver 14. dag. Du skal gå med bøjlen hver dag, og for den fulde effekt anbefales det, at du har bøjlen på sammenlagt 20-22 timer dagligt.

Gennem forløbet skal du gå til kontrol hos tandlægen cirka hver 8. uge, så tandlægen kan kontrollere effekten af din behandling, og så du kan få dit nye sæt af bøjler med hjem.

Fordele ved at vælge Invisalign
En af fordelene ved at vælge en behandling med Invisalign er, at der efter første konsultation bliver fremstillet en 3D-animationsvideo, der med afsæt i undersøgelsen af dine tænder kan vise dig det kommende behandlingsforløb, herunder dets omfang og varighed samt det forventede resultat.

En anden fordel er det diskrete udseende, som Invisalign bøjlen har. Bøjlen er fremstillet i klar plast og fremstår usynlig i forhold til den klassiske metalbøjle. Bøjlen er fremstillet til dine tænder for en skånsom behandling uden ubehag.

Har du spørgsmål?