Rodbehandling eller tandudtrækning?

Kontakt os for en
uforpligtende samtale →

Rodbehandling eller
tandudtrækning?

Går du med smerter i en tand og tænker på, om smerterne mon kræver en rodbehandling, eller om tanden skal trækkes ud? Så læs med her.

Hvornår skal der rodbehandles?

Smerter i en tand kan skyldes et almindeligt hul, men i værste fald kan bakterierne fra hullet allerede have spredt sig til tandens rodkanal og skabt en betændelsestilstand – og dét kræver en rodbehandling. Når først bakterierne er kommet ned i rodkanalen, er det nødvendigt at foretage en behandling for at fjerne dem og rense kanalen. En rodbehandling kan dog også være nødvendig i tilfælde, hvor du ikke har oplevet smerter i tanden. Der kan nemlig opstå kronisk rodbetændelse, og så er den eneste udvej for at redde tanden at få foretaget en rodbehandling. Kronisk rodbetændelse kan identificeres ved en røntgenundersøgelse – ved mistanke bør du kontakte din tandlæge.

Er tanden tidligere blevet rodbehandlet?

Det lykkes ikke altid at rense tandens rodkanal fuldstændig for bakterier ved første rodbehandling, og så er næste skridt at foretage en rodspidsbehandling for at komme den døde nerve til livs. Ved en rodspidsbehandling skal tandlægen fjerne tandens døde nerve og fylde hulrummet for at undgå nye bakterieangreb.

I nogle tilfælde er det muligt at bore ned til tandroden endnu en gang, og der vil behandlingen ende ud i en rodspidsoperation, hvor tandens rodkanal forsegles nedefra.

1
Års erfaring
1
Søde medarbejdere
1 %
Tilfredshedsgaranti

Når tandudtrækning er nødvendigt

Hvis der er mulighed for at behandle betændelsestilstanden i en tand, er det i langt de fleste tilfælde at foretrække. Men volder den samme tand gentagende gange problemer efter at være behandlet, kan det være mest hensigtsmæssigt at trække tanden ud og udskifte den med et implantat.

Der kan være mange forskellige årsager til smerter i tænderne, og vi anbefaler derfor, at du konsulterer en tandlæge, hvis du døjer med smerter.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hos Rødovre Tandlægerne.

Læs Rødovre Tandlægernes anmeldelser på Google

Rødovre Tandlægerne har 5,0 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser.
Thomas Gosvig
Thomas Gosvig
1 år siden
Læs mere
Vesile Cetinkaya
Vesile Cetinkaya
1 år siden
Læs mere
Den bedste tandlæge
Sascha Skydsgaard 1 review
Sascha Skydsgaard 1 review
2 år siden
Læs mere
Rigtig god behandling og er super glad for mit resultat med invisalign!
Angelita Lopez
Angelita Lopez
2 år siden
Læs mere
Jeg kom for sent for min aftalt, men jeg blevet modtag med et smil. De er meget professionelle. Lars er meget flink
Martin Flor Rosendal
Martin Flor Rosendal
2 år siden
Læs mere
Fantastisk god behandling - intet mindre 😊👍
Lenore Rosendal
Lenore Rosendal
2 år siden
Læs mere
Kan helt klart anbefale Rødovre Tandlægerne! Dygtige og søde folk som gør en ekstra indsats for klienterne. Jeg er SÅ glad for de resultater jeg har fået med invisalign!
Kjeld Andersen
Kjeld Andersen
1 år siden
Læs mere
Super søde og dygtige 👍😜👌har haft Mette i flere årtider og Lars i et par år. De er simpelthen bare nogle rigtig gode tandlæger 👍😜👌
Susanne Skovgaard Jensen
Susanne Skovgaard Jensen
6 måneder siden
Læs mere
Hvis du søger en ny tandlæge, så kan Rødovre Tandlægerne varmt anbefales! 😊Her møder man det sødeste og dygtigste team. Jeg trådte gennem døren som ny patient for et år siden, med tænder der trængte til kærlig behandling. Operativ fjernelse af visdomstand, rodbehandling, krone og plastfyldninger - det hele klarede tandlæge Lars Paulsen og teamet til perfektion. Jeg har altid følt mig 100% tryg under alle behandlinger og aldrig mærket nogen form for smerte. Farvel til tandlægeskræk 😊 Efter Invisalign-behandling og tandblegning har jeg nu fået det fineste smil. Kæmpe tak til Rødovre Tandlægerne!
Tidligere
Næste

Vi lægger vægt på individuel rådgivning og behandling

Tandlægeklinik i hjertet af Rødovre

Du finder klinikken på Tårnvej 151, 2610 Rødovre